ponedeljek, 4. oktober 2010

Dreynevent 2011


Navdušenci nad zgodovinskimi evropskimi borilnimi veščinami - pozor!

Na Dunaju se vsako leto srečajo posamezniki in skupine, ki se ukvarjajo z evropsko borilno dediščino. V tri dni trajajočem sklopu se zvrstijo številne delavnice, predavanja, predstavitve in debate, ki jih izvajajo priznani vaditelji.

Več o programu

Organizirana sta tudi turnir v bojevanju z dolgim mečem in v bojevanju z rapirjem.

Dogodek že vrsto let organizirajo člani skupine Dreynschlag, zelo prijazni in sposobni kolegi z Dunaja, ki se že od samega začetka zavzemajo za čimboljše sodelovanje med skupinami v evropskem prostoru.

Program se odvija v čudovitem poslopju v sklopu TGM (Technologisches Gewerbemuseum) s štirimi telovadnicami; ena je ves čas rezervirana za sparring, testiranja in primerjave.
Dreynevent odlikuje zelo dobra ponudba hrane in pijače; kosila postrežejo kar v poslopju samem, pri čemer organizatorji skrbijo tudi za vegetarijance. Ves čas srečanja so na voljo tudi sadje, kava in voda.

Organizatorji so poskrbeli, da udeleženci prenočujejo v dobrem Youth Hostlu, ki je od lokacije srečanja oddaljen pičlih 15 minut sprehoda. Youth Hostel ima tudi lastno parkirišče, ki je za goste brezplačno, sicer pa lahko udeleženci srečanja avto brezplačno pustijo tudi na zavarovanem parkirišču TGM (Technologisches Gewerbemuseum). Ni treba posebej poudarjati, kako je ta privilegij razveselil vse, ki smo se na Dunaj pripeljali s svojimi avtomobili.

Družabna plat srečanja je edinstvena. Člani Dreynschlag tradicionalno organizirajo brezplačni vstop v Hofjagd- und Rüstkammer, tokrat bo ta priložnost na voljo ves konec tedna.
Vsak večer se udeleženci zberejo na večerji, vsakič na drugi lokaciji, kjer uživajo v izbranih jedeh in kramljajo ob dobri pijači.

Udeležbo svetujemo vsem, ki ste navdušeni nad zgodovinskimi evropskimi borilnimi veščinami. Cena udeležbe je zelo ugodna, močno dejstvo v prid udeležbi pa je bližina Dunaja.

Prijavnica in informacije

Nekaj utrinkov z lanskoletnega srečanja

Ni komentarjev:

Objavite komentar